Αίγινα

Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Αίγινα οφείλει το όνομά της στη νύμφη Αίγινα, κόρη του ποταμού Ασωπού, που ο Δίας αποπλάνησε και πήρε στο νησί, που μέχρι τότε ονομαζόταν Οινώνη. Εκεί η Αίγινα γέννησε τον Αιακό, πρώτο βασιλιά του νησιού και παππού του διάσημου ομηρικού ήρωα Αχιλλέα, τον πιο γνωστό ήρωα του Τρωικού πολέμου. Ο Αιακός μετονόμασε το νησί σε Αίγινα, προς τιμήν της μητέρας του.

Η Αίγινα βρίσκεται στο κέντρο του Σαρωνικού κόλπου, περίπου 1 ώρα με το συμβατικό πλοίο από την Αθήνα και 40 λεπτά με το δελφίνι.

Με ακτογραμμή περίπου 57 χιλιομέτρων και έκταση 8.300 στρεμμάτων, η Αίγινα είναι ένα εύφορο και καταπράσινο νησί, γεμάτο δέντρα με φυστικιές, πεύκα και ελαιόδεντρα.

Ιστορία

Η Αίγινα έχει μια σταθερή παρουσία σε ολόκληρη την Ελληνική Ιστορία. Το νησί κατοικείται από το 3500 π.Χ. και διαθέτει μνημεία από όλες τις ιστορικές περιόδους, καθιστώντας το ένα δυνητικό κέντρο για τη μελέτη του ελληνικού πολιτισμού γενικότερα.

Η Αίγινα έφτασε στο απόγειο της δόξας της κατά τη διάρκεια της αρχαϊκής περιόδου (734-459 π.Χ.), όταν εξελίχθηκε σε μια ναυτική και εμπορική δύναμη, συσσωρεύοντας πλούτο από το διαμετακομιστικό εμπόριο με τα λιμάνια σε ολόκληρη την Μεσόγειο. Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι οι Αιγινήτες έγιναν οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη που έβγαλαν το δικό τους κρατικό νόμισμα, την Χελώνα (χελώνα).

Μετά την πτώση του ελληνιστικού κόσμου, το νησί πέρασε στα χέρια πολλών ξένων εισβολέων. Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι της Αίγινας κατάφεραν να επιβιώσουν από πολλές καταστροφές, και να διατηρήσουν τη δική τους διάλεκτο, τα ήθη και τις παραδόσεις τους. Η ανταμοιβή ήρθε όταν η Αίγινα ανακηρύχθηκε η πρώτη κυβέρνηση του ελεύθερου ελληνικού έθνους, αφού απελευθερώθηκε από τους Οθωμανούς το 1827.

Δεν είναι απλώς άλλο ένα νησί

Η Αίγινα έχει γίνει πόλος έλξης για τους ταξιδιώτες που αναζητούν την περιπέτεια και την ανακάλυψη μέσα από την ιστορία. Ακόμη και σήμερα συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Για εκείνους που τους ενδιαφέρει η ιστορία και ο πολιτισμός, η Αίγινα είναι ο ιδανικός προορισμός. Θα βρείτε τα σημάδια της παντού: στους αρχαιολογικούς χώρους, στο ναό της Αφαίας, ο οποίος απέχει 30 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο μας, στα γραφικά χωριά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς περιπλανιέστε στην μεσαιωνική πόλη της Παλαιοχώρας, επισκέπτεστε τα ιστορικά μοναστήρια ή κοιτάτε τα επιβλητικά αρχοντικά κτίρια της περιόδου του Καποδίστρια (πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας).

Λόγω των πολλών παραλιών και του άγριου φυσικού περιβάλλοντος, το νησί συνιστάται σε τα άτομα που απολαμβάνουν δραστηριότητες, όπως θαλάσσια σπορ, πεζοπορία, ορειβασία κλπ.

Από το ξενοδοχείο «Βαγία» μπορείτε να ακολουθήσετε τα μονοπάτια που είτε θα σας οδηγήσουν στο δάσος, είτε σε αρχαιολογικούς χώρους ή ακόμα και σε μυστικές παραλίες!

Ευτυχώς το νησί δεν είναι ένα ακόμα θύμα του μαζικού τουρισμού, ενώ η Βαγία είναι ο ιδανικός προορισμός για τον ανεξάρτητο ταξιδιώτη που λαχταρά να βιώσει την πραγματική ζωή και ηρεμία ενός παραθαλάσσιου χωριού.

Tripadvisor


VAGIA’s COMMITMENT TO YOU, OUR GUESTS, AS WE NAVIGATE THROUGH CORONAVIRUS (COVID-19)

 

As it has always been, the safety and security of our guests and team members remains our highest priority. We are doing everything we can to ensure your travel safety and provide maximum flexibility as the situation around novel coronavirus (COVID-19) continues to evolve.

 

Travel Flexibility
We have made additional adjustments to our modification and cancellation policies to provide you with maximum flexibility while travel remains restricted in many parts of the world.

 

Existing Reservations. All individual reservations—even those described as “non-refundable”—that are scheduled for arrival on or before June 15, 2020 can be changed at no charge, up to 2 weeks before your scheduled arrival day.
New Reservations. Any individual reservations you make—even those described as “non-refundable”—that are booked between today and June 30, 2020 for any future arrival date can be changed, up to 15 days before your scheduled arrival day.

 

If you cancel a rate which required an advanced payment or deposit, you will be able to use the deposit toward a stay up to 12 months of your initial arrival date. If you need to adjust reservations made via the Vagia Hotel website, feel free to contact us. If you need to adjust reservations made through another travel site, please contact them for assistance.

 

Health and Hygiene – We take great pride in maintaining the highest standards of cleanliness and hygiene, where hospital-grade cleaning products and upgraded protocols are currently in use.

 

We have increased the frequency of cleaning our public areas.
We will continue to adjust food and beverage service in accordance with current food safety recommendations.
We have increased the deployment of hand sanitizers.

 

Enhanced Team Member safety and well-being with personal protective equipment and enhanced training and protocols